Vi söker
Vi-familjer

Statistiken talar sitt tydliga språk. Traditionell svensk behandling för ungdomar som använder droger fungerar inte. Vi ser att det går att göra något annorlunda. Något bättre.

Till detta behöver vi modiga och engagerade familjer som gillar utmaningar och som vill göra skillnad, på riktigt.

Abila öppenvård i Dalarna har utvecklat en ny evidensbaserad behandlingsmetod för ungdomar som använder droger. Modellen har tagits fram tillsammans med Falu kommun och högskolan Dalarna och bygger på den i Danmark framgångsrika MOVE-metoden. Under 2022 genomfördes ett pilotprojekt i Falun med framgångsrika resultat och idag jobbar vi med unga som använder droger i flera svenska kommuner.

Nu ska vi på Abila och Landa tillsammans ta detta vidare och behöver familjehem som vill vara med på resan.

Vi söker Vi-familjer

För ungdomar som använder droger och är i behov av behandling i kombination med att de för en kortare eller längre tid ej kan bo kvar i sitt biologiska nätverk söker vi nu Vi-familjer.

En Vi-familj tar emot barn eller unga som är i behov av stöd för att komma ur sin droganvändning och komma till rätta med sina bakomliggande utmaningar. Placeringstiden beräknas till någonstans mellan sex månader – ett år. Som Vi-föräldrar utbildas ni i Abilamodellen och blir en del av ett team runt barnet som samverkar löpande med våra professionella behandlare och familjehemskonsulenter.

Låter det intressant?

Oavsett om ni är familjehem idag och vill utvecklas och lära er nya metoder eller om ni hittills saknar erfarenhet men nu blivit nyfikna så vill vi gärna komma i kontakt med er. Anmäl er till informationsträff 25/4 kl. 18.30 på Samuelsdals pensionat i Falun.

För mer information vänligen kontakta oss på Landa Familjevård eller Abila Öppenvård

petra.springare@abila.se eller jasmin.scheir@landa.se

 

Intresseanmälan

Jag är intresserad av att veta mer och anmäler mig härmed till informationsträffen 25 april på Samuelsdals pensionat i Falun.

Har du frågor eller funderingar kontakta oss via mottagning@landa.se eller
0243-13030

Genom att godkänna denna Integritetspolicy samtycker du till att Landa AB behandlar dina personuppgifter i enlighet med denna Integritetspolicy.


Skip to content