Signs of Safety bygger på att professionella tillsammans med barn, ungdomar, föräldrar och deras nätverk hittar lösningar som fungerar i deras vardag för att barn och ungdomar ska bli tryggare, säkrare och må bättre.
Fokus på öppenvården
Oavsett i vilken enhet eller vilken grupp vi tillhör som anställda inom socialtjänsten behöver vi ha samma förhållningssätt och arbeta med samma förändringsprocess tillsammans med våra familjer. Som metodhandledare och utbildare i Signs of Safety möter jag frågor som handlar om ”hur ska vi som familjebehandlare arbeta med Signs of Safety?” Den här workshopen erbjuder en möjlighet att som familjebehandlare eller arbetsledare inom öppenvården fördjupa sig i just den frågan.
Innehåll
Workshopen varvar teori, exempel, övning och reflektion. Vi utforskar rollen som familjebehandlare utifrån Signs of Safety och i förhållande till andra roller inom socialtjänsten. Vi tittar på förhållningssättet och de processer och verktyg som finns inom Signs of Safety med fokus på öppenvården.
Kunskapskrav
Du som deltagare har stor hjälp av att ha gått grundutbildning i Signs of Safety innan du är med på workshopen. Eftersom vi endast har tre timmar på oss kommer jag inte fokusera på ”Vad är Signs of Safety?”, utan på vårt specifika fokusområde. Därför underlättar det om du har gått grundutbildning i Signs of Safety sedan tidigare.
Om kursledaren
Jag heter Katarina Elmehed och är licensierad utbildare i Signs of Safety. Jag arbetar heltid som utbildare och metodhandledare i Signs of Safety tillsammans med mina kollegor Linn van Bruggen och Nova Nilsdotter. Vi har uppdrag från kommuner runt om i Sverige. Jag examinerade som socionom år 2005 och har arbetat inom socialtjänsten till år 2017. Jag har framförallt varit socialsekreterare i mottagningsgrupp och ungdomsgrupp, men även arbetat som metodstödjare i Signs of Safety och processledare på förebyggande enhet.
Behöver du komma i kontakt med mig i samband med workshopen, vänligen maila mig på katarina.elmehed@landa.se eller ring på tfn 018-444 35 25.